Търсят се сезонни работници за розобера 17.05 | 15:00

Интересът към сезонните борси през май е слаб, отчетоха от Агенцията по заетостта

От Деляна Петкова

662 свободни работни места са обявили 29 работодатели на 4 специализирани трудови борси, проведени от Агенцията по заетостта (АЗ) през месец май, съобщиха от агенцията. Мероприятията обаче са били посетени от 372 търсещи работа лица.

По-голямата част от обявените на 4-те специализирани трудови борси са обявени от крупни розопроизводители в Казанлъшко. 8 работодатели от областта са обявили 471 работни места по повод кампанията по розобера.

21 свободни работни места за администратори, бармани, камериерки, сервитьори и помощник готвачи са били обявени по време на кампанията за младежи в гр. Долни Чифлик. Местата са предоставени от 7 работодатели от сферата на туризма.

На трудовата борса в Русе пък са участвали 13 работодатели от сферата на конфекционното производство – на облекла, чорапни изделия и плетива, които са обявили 160 свободни работни места. От тях 89 работни места са за шивачи-оператори на права машина и оверлог, 6 - за кроячи, 21 - за гладачи междинно и крайно гладене, 8 - за ръчници, 7 - за апретуристи, технолози, моделиер-конструктор, продуктов мениджър, и др.

В Котел пък се набираха безработни лица за дейности в горското стопанство. Държавното горско стопанство в с. Тича обяви 10 работни места за отглеждане на залесени лесокултури. Борсата посетиха 40 търсещи работа лица от гр. Котел и с. Тича. При извършения подбор бяха одобрени 10 регистрирани в бюрото по труда безработни лица.

Водещи