Уличиха шефа на АЕЦ „Козлодуй“ в далавери – той се възмути 09.05 | 16:17

За закупените фитнес уреди има доклад, каза Валентин Николов

От Десислава Янкова

Врачански медии уличиха шефа на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов в далавери и безразборно харчене на държавни пари. Според медиите Николов похарчил около 9 000 лв. за закупуването на фитнес уреди за ведомствения му апартамент.

Пред iNews шефът на ядрената централа коментира, че за отделянето на средствата има доклад, като самите уреди не били за неговото жилище, а за оборудване на хотелски комплекс в Козлодуй.

"Имаме сграда в центъра на София, от която сме взели сауната, за да сформираме спортен център в хотела", каза Николов.

Закупените уреди били специално за експертите от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), които идвали на проверки в централата. Николов обясни, че това е едно от изискванията, като те се договаряли писмено с всяка от мисиите на агенцията.

Относно обвинението, че АЕЦ "Козлодуй" е отпуснал 17 000 лв. на общината и театъра в Габрово, той посочи, че това не е вярно.

По думите му миналата година е направено дарение в размер на 10 000 лв. на областната управа на Габрово за организиране на Шипченската епопея под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

"Такова дарение не се случва за първи път, АЕЦ "Козлодуй" участва всяка година с решение на Борда на директорите", обясни Николов.

Водещи

Най-четени