Хвалим се в Берлин с вината си 24.01 | 12:15

Български вина бяха представени пред германски бизнесмени и политици в кметството на Берлин

От Кремена Бедерева

В церемониалната зала на Кметството на Берлин се проведе новогодишния прием на Търговската асоциация Берлин- Бранденбург, на която бяха представени качествени български вина, съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Представянето им бе организирано с помощта на службата по земеделие и храни в Посолството на България в Берлин и бе подпомогнато от Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Коктейлът бе открит от кмета на Берлин Клаус Воверайт и Карин Генрих, президент на асоциацията. В своето приветствие двамата изразиха благодарност към българските гости - заместник-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров, посланика на Република България в Германия Ради Найденов и изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев за предоставената възможност, присъстващите около 600 души, между които министри, кметове, посланици и представители на германския бизнес, да опитат и се насладят на качествените български вина.

Българските изби, представили своята продукция бяха Шато Бургозоне, Анджелус Естейт и Мидалидаре Естейт. Д-р Цветан Димитров проведе разговор с кмета на Берлин Воверайт и покани Нилс Буш-Петерсен, управител на Търговската асоциация да посети България в рамките на изложението "Винария”, което ще се проведе от 3 до 6 април 2013 г. в Пловдив.

Водещи

Най-четени