"Атака" поиска Плевнелиев да се откаже от имунитета си 28.03 | 13:44

Президентът прави грешка след грешка, категорични са от партията на Волен Сидеров

От iNews.bg

Крайно време е президентът Росен Плевнелиев да свали имунитета си, заяви лидерът на "Атака” Волен Сидеров в кулоарите на парламента. Той посочи, че са излезли наяве нерегламентирани срещи между президента Росен Плевнелиев с енергийния бизнес.

"Всички знаем, че трите фирми (ЕВН, ЧЕЗ, Енерго ПРО) са дадени на прокурор. За нарушенията на тези компании от "Атака” сме давали сигнали, че нанасят щети на българската икономика. Вместо да поддържа тази политика, президентът е направил среща с шефа на ЕВН във Виена.

Досега не знаем каква е причината за тази среща – тайно във Виена с една фирма, която е нарушител, която трябва да бъде съдена и разследвана. Това е недопустимо. Това се нарича търговия в влияние, държавна измяна. Плевнелиев влиза в нерегламентирани контакти с такива шефове на фирми, които получават подкрепа от най-високо ниво като ЕВН, "Дънди прешъс”, "Аурубис”, обясни Сидеров.

"В Народното събрание е инициирана вече подписка за анкетна комисия, която да разгледа тази среща и други теми. Ще подкрепим от "Атака” с подписите си една такава анкетна комисия. Призовавам да съберем подписи за такава анкетна комисия и президентът да отговори на въпросите ѝ”, добави Сидеров.

В същото време Десислав Чуколов, зам.-председател на партия "Атака” заяви, че депутати от "Атака” ще подкрепят жалбата на БСП до Конституционния съд срещу указа на президента за ЦИК.

"Вижда се откакто е в мандат президентът прави грешка след грешка. Това е поредната му грешка, с която доказа, че е президент на ГЕРБ, не е президент на българската нация, не е неин обединител. Това, което президентът направи, е недопустимо и затова депутати от "Атака” ще подкрепят искането на БСП пред Конституционния съд”, посочи Чуколов. На въпрос дали от "Атака” ще подкрепят промените в Изборния кодекс, внесени от ГЕРБ, той отговори: "съществителните ГЕРБ и Изборен кодекс в едно изречение звучат ужасно. Нямам намерение да влизам в игричките ГЕРБ.”

Водещи

Най-четени