"Козлодуй" получава 13 млн. лева за 1 и 2 блок 22.05 | 14:20

Част от средствата ще отидат за реклама

От Христина Рафаилова

АЕЦ "Козлодуй” ще получи 13 млн. лева  от централния бюджет, реши Министерският съвет.

10 млн. лева  ще отидат за изваждането от експлоатацията на 1 и 2 блок на АЕЦ "Козлодуй". Останалите средства ще бъдат инвестирани за осигуряване на програмата за национална туристическа реклама за 2013 г. 

От 2008 година двата блока са обявени за съоръжения за радиоактивни отпадъци, които подлежат на извеждане от експлоатация. Същото важи за 3 и 4 блок.  

С решението на Министерския съвет се изпълняват ангажиментите на страната ни, произтичащи от договора за присъединяване към ЕС. Цялостният процес, свързан с мощности, трябва да приключи до 2030 г. 

Средствата за туристическата програма ще бъдат похарчени за националното участие на над 40 международни туристически изложения, кампании за България в национални електронни и печатни медии на 10 чуждестранни целеви пазари. 

Също така с отпуснатите пари ще се провеждат "масирани комуникационни кампании" в страни като Китай, Япония, Корея, Индия. 

Предвидени са и повече съвместни акции с чуждестранни туроператори в Германия, Великобритания, Русия, Централна Европа и скандинавските страни.

Водещи

Най-четени