200 лв. награда при сигнал за фиктивен технически преглед 21.04 | 09:11

Най-добре е да имаме доказателства – снимка или видео

От Нели Минчева

Награда от 200 лв. обяви транспортното министерство за който подаде сигнал за провеждане на фиктивен технически преглед.

Гражданин, който има съмнение, че колата му не е била подложена на всички проверки или е минала на преглед, без да е била в сервиза, може да подаде сигнал на телефоните на Автомобилна администрация или в съответната областна дирекция.

Всяко доказателство – независимо дали е снимка, или видеоматериал, ще помогне изключително много за доказването на нарушението, казват от министерството.

Според министър Александър Цветков преглед, който продължава по-малко от 20 минути, не може да е покрил основните изисквания за периодичния технически преглед.

По думите му хората трябва да си търсят правата, когато им е извършех фиктичен преглед, защото това застрашава както техния собствен, така и живота на останалите участници в движението.

Друг е въпросът, че често инициативата за фиктивен преглед идва от самите шофьори, които имат съмнения в изправността на автомобила си и предпочитат той да не бъде проверяван така щателно, както се изисква.

Водещи

Най-четени