АБВ залага на изцяло нови лица 17.02 | 11:02

Близо 96% от кандидатите им са с висше образование

От iNews.bg

За предстоящите избори политическа партия АБВ смята да заложи почти изцяло на нови лица. Всъщност точният процент в кандидат-депутатските им листи е 80, като половината от тях са млади хора - до 35-годишна възраст с много силна професионална подготовка и езикова култура. Близо 96% от кандидатите на АБВ са с висше образование, обясни Румен Петков пред БНТ.

По думите му, това е енергия на обществото, "която ние съвсем целенасочено предлагаме от гледна точка на необходимостта от сериозни промени, които да дадат усещане на обществото за сигурност, но и за почтеност и публичност в политиката".

Петков не пропусна още да отбележи, че новото ръководство на формацията е изключително опитно и подготвено да се справи с предизвикателствата. Освен това със своя публичен обществен живот са гаранция за почтеност, за морал и за професионализъм.

"В цял свят политическите партии и обществата се опитват да изградят политическа класа в добрия смисъл на думата. За съжаление у нас не се получи. В немалко случаи отделни депутати позорят политиката", обясни Петков.

Водещи

Най-четени