Ани и Явор, които бяха убити на зебра, се готвели за сватба 09.05 | 10:10

Двамата са се обичали и са планирали тържество, но то няма да се състои, след като бяха пометени на пешеходната пътека от млад шофьор, който, според адвоката му, е бил заслепен от дълги светлини на отсрещен водач

От iNews.bg

Таткото на загиналото момче при тежката катастрофа на бул. "Сливница” Павлин Стоянов призова за справедливост по Нова тв. Той сподели, че синът му Явор и другата жертва - Ани, се готвели за сватба.

"Моля всички българи, помогнете да не се забрави случаят с тези две деца. Ани и Явор се обичаха много, предстоеше им сватба. Един убиец на пътя ни лиши от всичко. Заради вашите деца да направим нещо и да спрем тези убийци. Синът ми нямаше нито едно пътно нарушение. Винаги ми казваше "Тате, трябва да се внимава". Къде ни е държавата сега? - Няма я”, каза Стоянов.

Припомняме, че млад шофьор с книжка от 2 месеца блъсна и уби двама души на бул. "Сливница” в София. Инцидентът е станал на пешеходна пътека, където жертвите са пресичали. След като ги е ударил, водачът забил колата си в стълб.

След тежкия пътен инцидент десетки се събраха на протест на мястото на произшествието. Те настояха МВР и общината да вземат мерки за ограничаване на скоростта в района. Днес отново ще се състои протест.

18-годишният шофьор, който блъсна и уби на място 22-годишен мъж и 24-годишната му годеница на столичния бул. "Сливница", е бил заслепен от лек автомобил в насрещното движение, чийто водач е управлявал на дълги светлини.

"Подзащитният ми е в изключителен шок и стрес. Има липса на категоричен спомен за това, което се е случило. Разбира се, че е бил неадекватен. Един водач с 2,5 месеца стаж, след като претърпи подобна катастрофа, няма как да е. Категорично подзащитният ми не е употребил алкохол и наркотични вещества. Това е напълно изяснено от пробите с дрегер на място. Кръвната проба категорично ще установи това, заяви пред bTV адвокатът на младежа Димитър Марковски.

Водещи