Берковица отново под заплаха – прелял е микроязовир 14.09 | 13:18

Общината заедно с концесионера следят изпускането

От Цанка Донкова

Берковица отново е под заплаха от наводнение. След като воден ад сполетя населеното място, новите валежи създават риск отново да се стигне до бедствие. Микроязовир Мишковец над Берковица прелива и е залял черен път. Общината заедно с концесионера следят изпускането. През нощта е имало 8 бедстващи, които са били до язовира, но от "Гражданска защита" са ги извели от зоната. Въпреки дъжда в общината засега всичко е нормално, съобщава TV7.

Възможни са внезапни локални наводнения. За това предупреждават от екоминистерството. По данни и прогнози на метеоролозите от днес около и след обяд над Западна България ще има по-интензивни превалявания и гръмотевици.

Очакваните количества за днес са между 10 и 15 литра на квадратен метър. В следващите дни преваляванията ще продължат, обхващайки и по-източните райони.

Днес привечер и през нощта срещу понеделник, както и на 15 септември, се очаква да започне повишение на нивата на реките в много райони на Западна България, вследствие на очакваните интензивни валежи. Рискови от преливане са реките Огоста, Тимок, Искър, Вит, Марица, Места и Струма.

Водещи

Най-четени