Бившият шеф на разузнаването смята, че го съдят по политически причини 22.10 | 11:16

Ген. Киров бил зависим от всички силни на деня

От Филипа Тодева

При закрити врати Софийският военен съд заседава по делото срещу бившия шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров, предаде БТА.

Преди да влезе в залата на Темида ген. Киров заяви, че в основата на делото срещу него стоят политически процеси, случили се преди година и половина. Според Киров така можело да бъде обяснено разследването, което приключи с обвинителен акт за 5 млн. лв.

Киров заяви, че вече като подсъдим не се чувства особено комфортно и остави без коментар обвинението срещу него, но допълни че очаква справедлива присъда.

По думите му петте милиона, в чието безотчетно харчене е обвинен, са отишли за естеството на разузнавателната работа по всичките й направления, но без да са съставени хиляда фалшиви документи, както твърди прокуратурата.

Сложни политически процеси и в частност в някои партии, оформяли у Киров дълбокото му вътрешно убеждение, че това е причината за процеса срещу него. "Няма независими хора, в известна степен всички сме зависими от политиката", коментира бившият разузнавач номер едно и разясни, че е бил зависим от всички силни на деня.

Водещи

Най-четени