Бруталният убиец от Пазарджик се размина със затвора 08.11 | 16:12

Престъпникът отива на лечение в психиатрия

От iNews.bg

30-годишният Иван Николов, който в събота вечерта извърши жестоко двойно убийство в пазарджишкия квартал "Изток", се размина със суровото наказание. Макар прокуратурата да поиска постоянна мярка "задържане под стража", съдът реши, че той трябва да бъде настанен за лечение в психиатричната болница в Ловеч, съобщи bTV.

Заседанието днес мина под знака на напрежението, тъй като задържанията не спря да буиства. Затова се наложи дори да бъде окован с вериги и да го държат четирима полицаи. В крайна сметка обаче отново си призна какво е направил и се разплака.

Междувременно стана ясна и причината за зверското престъпление. Оказа се, че мъжът се изживявал като "месия" и затова тръгнал да се саморазправя с ромите в махалата край блока, в който живее. Жертвите – 68-годишната Василка и 77-годишния Ансен, избрал съвсем произволно, но отнел животите им по особено жесток начин. Освен това сам изнесъл трупа на мъжа с цел някой да го види.

Вината за случилото се адвокатът на Николов прехвърли върху медиците, които през 2010 г. не установили, че наркозависимия е опасен и трябва да се лекува. 

Припомняме, че Николов беше арестуван в неделя сутринта, след като излезе на улицата в квартала и започна да стреля с въздушна пушка. Полицията го задържа, но преди това той успя да рани две жени. Малко по-късно направи и пълни самопризнания, че той е извършител на двойното убийство от предишната вечер.

Както по-рано iNews писа, пред съда се събраха протестиращи от махалата, които искаха сурово наказание за Иван. Те носеха плакати с надписи: "Искаме справедливост, и ние сме българи”.

Водещи