В Бабук отбелязаха празника на плодородието "Земята и хората" 30.10 | 15:12

Мероприятието в силистренското село се провежда за седми пореден път

От Ивайло Ангелов

За седма поредна година кметството на силистренското село Бабук, Народно читалище "Дочо Михайлов - 1906" и Клуба на инвалида и пенсионера, с подкрепата на община Силистра, проведе празника на плодородието "Земята и хората". Той е част и от областния културен календар. Есенните изложби от земеделска кооперация "Мотор 93" на плодове и зеленчуци и на историята на клуба към селото, както и на типични ястия, се радваха на голям интерес от гостите.

Събитието бе открито от кмета на село Бабук Костадин Иванов. Официални гости на празника бяха областният управител Ивелин Статев, който поздрави участниците и специално клуба на инвалида и пенсионера с неговата 40 - годишнина; Денка Михайлова - заместник-кмет "Хуманитарни дейности" на общината, връчвайки поздравителен адрес от името на кмета на община Силистра, общинските съветници Мирослава Червенкова и Денислав Димитров, и др.

Във фолклорната програма участие взеха клубът на инвалида и пенсионера от Бабук, както и състави от Калипетрово, Алфатар, Кочмар /Тервелско/, народните певци - Иванка Въндева и Георги Жеков и домакините от НЧ "Дочо Михайлов - 1906".

1997137

Водещи

Най-четени