В резултат на засиления контрол в София все по-малко шофьори сядат зад волана след употреба на алкохол и наркотици 08.01 | 15:15

Ежедневният контрол на територията на столицата продължава, съобщават от СДВР.

От iNews.bg

В резултат на засиления контрол в София все по-малко шофьори сядат зад волана след употреба на алкохол и наркотици. Това обявиха от СДВР.

През изминалите почивни дни в столицата се проведе операция за контрол на участниците в  движението. В проверките бяха ангажирани екипи на отделите "Пътна полиция" и "Специализирани полицейски сили" при СДВР и техни колеги от ГДЖСОБТ. За периода 6-7 януари униформените са проверили 1567 МПС и  2165 души.

Помогна ли конфискуването на коли за намаляване на инцидентите на пътя?

От направените 429 проби за алкохол, при една е отчетен резултат над 1.2 промила, а при три – под 1.2 промила. От 10 теста за шофиране под въздействието на наркотици, два са дали положителен резултат, а един водач е отказал проба.

Съставени са 98 акта по Закона за движение по пътищата и 372 фиша. За различни нарушения от движение са спрени 13 автомобила, а  шест са с прекратена регистрация. Връчени са 371 електронни фиша на обща стойност 70 020 лева.

Заснети са 1 582 нарушения на скоростния режим, сред които шофиране с рекордните 235 км/ч, 165 км/ч и 148 км/ч.

Ежедневният контрол на територията на столицата продължава, съобщават от СДВР.  

 

Водещи