Волен Сидеров обещава 1000 лв. минимална заплата 28.02 | 09:33

Лидерът на "Атака" бойкотира дебат с представителите на БСП, ДСБ, ДПС и ГЕРБ

От Кремена Бедерева

Лидерът на "Атака” Волен Сидеров обеща в ефира на bTV, че ако националистите спечелят предстоящите парламентарни избори, минималната заплата ще стане 1000 лв. и то до няколко месеца.

 

Пусни видео"Не може да имаме 35 млрд. евро БВП, колкото са джобните пари на съдружника на Бил Гейтс, а тук заплатите да бъдат такива. Промените ще станат, ако в действителност има политика на икономически растеж. В момента всички предприятия са приватизирани и работят на ишлеме за турски и гръцки фирми”, обясни той.
По думите му увеличението на заплатите може да стане възможно със съкращаване на 2/3 от държавната администрация.

Лидерът на "Атака” беше поканен като част от кръгла маса, в която да участват представители на всички парламентарно представени партии.

"Тези партии отказваха всичко, което "Атака” предлагаше до момента, затова няма да се присъединя към тях, ще бъда отделно. Тези партии зачеркнаха АЕЦ "Козлодуй" сега ще продължаваме да купуваме скъп ток”, обяви Сидеров и отказа да седне до останалите събеседници в студиото.

"ДКЕВР щяла да промени цените. И какво от това? Монополите си остават”, коментира той. Сидеров предложи 51% държавно и 49% акционерно участие в регулатора.

"Служебният премиер няма никакво значение, но трябва да бъде под надзор. Служебният кабинет може да подпише повече концесии, отколкото правителството досега”, предупреди Сидеров. Той се възмути от факта, че държавният глава следва да предложи мандат на ДПС.

"Как е възможно Росен Плевнелиев да дава мандат на партия, чийто лидер е уличен, че е поръчител на убийство”, попита Сидеров.

Водещи

Най-четени