Ген. Атанасов: Записите на Любомир Павлов са незаконни, но достоверни на 100% 14.06 | 15:00

"Към кого има дългове г-н Павлов и как се плащат", запита генералът

От Филипа Тодева

На терена има нов Красьо Черния в лицето на вътрешния министър Цветан Цветанов, който казва кой ще напредне в прокуратурата, кой трябва да напусне прокуратурата и какви решения да взема тази прокуратура. На какво прилича това?

Това коментира пред iNews бившият шеф на Национална служба "Сигурност" (НСС) ген. Атанас Атанасов по повод скандала с кадруването в съдебната система. Днес стана ясно, че прокуратурата е започнала проверка по изнесения в пресата запис на бизнесмена Любомир Павлов.

Става въпрос за появилия се във в. "Преса" запис от разговор на Любомир Павлов и неизвестно лице, от който става ясно, че издателят на в. "24 часа" и в. "Труд" е заплашвал заместник-главния прокурор Бойко Найденов с публикации в своите медии.

Според Атанасов записите са незаконни, но са достоверни на 100%. Той подчерта, че от тях произтичат невероятно скандални факти за начина, по който се управлява държавата, за намесата в зависимата съдебна власт от страна на изпълнителната власт.

Атанасов припомни, че при предишното правителство ДАНС се занимаваше с политически инженеринг. "Сега какво става? Нали обещаха ГЕРБ, че ще променят нещата в държавата. Влязоха в абсолютно същите практики на Тройната коалиция със свои хора и ги упражняват по много по-груб и милиционерски начин", твърди генералът.

Според него и този път законът ще бъде приложен в зависимост от финансовото състояние на лицата.

"Ето ви го фактa. Декември месец е приключило разследването, със събрани доказателства за привличане към наказателна отговорност на тези двамата господа (бел. ред. Любомир Павлов и Огнян Донев) и 6 месеца пазарлъци между съдебната система и изпълнителната власт дали трябва да се приложи закона. И това всичкото за какво?

Защото г-н Павлов обяснява в този разговор, че си изпълнява дълговете и изпълнявайки си дълговете, отрязал главата на този-онзи политик. Към кого има той дългове? В какво се състоят тия дългове? Как се плащат?", запита той.

И един последен въпрос на генерала: "А на него какво му се дава? Може би, трябва да чакаме резултата от т.нар. конкурс за рекламата в София?!". 

Водещи

Най-четени