Големи задръствания на основни булеварди в София 18.01 | 09:47

Ще има глоби за фирмите, до довечера всички улици ще бъдат почистени, обещава Фандъкова

От iNews.bg

Големи задръствания са се образували на повечето основни артерии и булеварди в София. Сериозни тапи от автомобили има на булевардите "Никола Мушанов”, "Възкресение”, "Константин Величков”, "Акад. Иван Гешов", "Сливница” в района на "Лъвов мост” и Сточна гара, съобщава "Фокус”. Освен традиционното за понеделник сутрин голямо количество автомобили, движението се затруднява и от усложнената метеорологична обстановка. По много линии колите на градския транспорт се движат със закъснение.

Според столичния кмет Йорданка Фандъкова движението на обществения транспорт в града е нормално предвид трафика и зимната обстановка. Тя обясни, че заради продължилия снеговалеж и през тази нощ, покривката е достигнала около 40 см, а на места е дори над 50 см. Цялата нощ е продължило почистването на трасетата на градския транспорт, обясни пред БНР Фандъкова.

"Възложих вчера да се влезе и в квартални улици с приоритет улиците, по които се достига до училища, детски градини и поликлиники. Продължава работата по тези улици, но тя е затруднена от паркирали автомобили и заледяванията”, каза столичният кмет.

Фандъкова съобщи още, че на места улиците не са почистени добре. Затова фирмите по поддържането ще бъдат санкционирани. Кметът посочи, че през деня ще продължи работата по почистването на вътрешнокварталните улици, спирките и тротоарите около общински терени. "Благодарна съм много на хората, които вчера излязоха, за да почистят пред домовете си. Имаше много хора, които го направиха”, каза още Фандъкова.

Най-четени