Граничарят, премазал бебето: Направих голяма беля 12.09 | 09:25

Стават ясни резултатите от кръвната проба за алкохол на Костадин Стоянов

От Теодора Кокаланова

Очаква се да станат ясни резултатите от кръвната проба за алкохол на Костадин Стоянов, който вчера (11 септември) блъсна с автомобила си и уби 11-месечната Красимира на тротоар в созополското село Крушевец.

Съпругата на задържания в РПУ Созопол каза, че Костадин й се обадил след инцидента и й казал; "Направих голяма беля". По думите ѝ съпругът ѝ не пие и не му се е случвало никога да употребява алкохол и след това да се качи зад волана, съобщи тя по Нова телевизия. 

Гражданите на селото блокираха пътя на мястото на нелепия инцидент. "Нямало е спирачен път. Шофьорът е стоял на тротоара и е изпил четири кисели млека. Не е единичен случай", отбелязаха те.

Пробата, направена на място с дрегер, е отчела 0,63 промила алкохол в кръвта на Стоянов, съобщава БНР. При трагичния инцидент личният автомобил на Костадин Стоянов, с който той пътувал от Малко Търново към Бургас, се завъртял на пътя, влязъл в насрещното платно и помел детската количка с 11-месечната Красимира.

Мъжът беше задържан в полицейското управление в Созопол за срок от 24 часа. Тъй като е служител на Граничното полицейско управление – Малко Търново, срещу него е образувано дисциплинарно производство.

"Постоянно мисля за нея. Първата нощ без нея беше много тежка", заяви през сълзи пред БНТ почернената майка Нонка. Тя поиска "легнали полицаи" в името на Красимира. Аз имам нужда единствено от нея. Никой не може да ми я върне", сподели неутешимата майка.

По думите на Нонка братчето на малката Красимира знае за смъртта ѝ, но все още не може да възприеме новината. "От време на време му става много тежко и започва да плаче: "Искам си сестричката", разказва тя. Момченцето станало свидетел на катастрофата, но помислило, че блъснали майка му. То влетяло при съседите и започнало да крещи: "Удариха мама."

По думите на един от мъжете, помогнал за изваждането на детето изпод колата на граничния полицай, предизвикал трагедията, шофьорът сигурно е заспал. "Постоянно плачем. Погледнеш дрешките – плачеш", казва през сълзи бащата Красимир.

Кметът на селото обясни, че няколко пъти е искал поставянето на "легнал полицай" на мястото на инцидента. Преди дори имало такъв, но той бил премахнат. Оказва се, че сега законът е променен и всъщност на международния път, който минава през селото, вече може да се сложи бетонна гърбица.

Той вече е задействал процедурите и се надява да успее да постави съоръжението, тъй като Красимира не е първата жертва в този участък. Според Иванов при направата на асфалта са казали, че не е възможно да бъдат сложени "легнали полицаи". 

Водещи

Най-четени