ДБГ с опит да направи голяма коалиция в дясно 10.11 | 15:16

Само обединени можем да се преборим отново за демокрация, казва Димитър Делчев

От iNews.bg

Само обединени можем да се преборим отново за демокрация. Трябва да има  незабавна промяна на модела на управление на страната, а единствените,  които могат да го постигнат са демократичните хора. Това заяви в Плевен Димитър Делчев, председател на "Движение България на  гражданите”. Днес по инициатива на ДБГ в града се събраха представители на всички  демократични партии, сред които БНД, ССД, ДСБ, БЗНС, Да България, СДС,  БДФ и др., за да отбележат 29 години от падането на комунизма у нас.

Председателят на ДБГ подчерта, че липсата на истинска парламентарна  опозиция води до деградация на демократичните ценности. Хората нямат  усещане, че има истинска справедливост. И ГЕРБ, и БСП подкрепят  настоящия модел, при който демокрацията бива подменена с фалшиви  ценности и еднолично управление, както в на държавно ниво, така и на  общинско, добави Делчев. Тук, в Плевен, винаги сме писали уроци, които "големите” политици да  прочетат. Тук 20 години управляват демократи и не смятаме да отстъпваме,  категоричен бе Найден Зеленогорски, заместник-председател на ДБГ. Има раздвижване вдясно и мисля, че скоро може да има добри новини за  сближаване на позициите, добави Зеленогорски.

Кметът на Плевен Георг Спартански, който беше подкрепен от всички десни  партии в града, коментира, че егото трябва да отстъпи крачка назад, а  игрите на лидери и лидерчета да бъдат прекратени, ако десните искат да  работят заедно за по-добра  България. Ние тук сме го постигнали и  работим заедно за по-добър Плевен, заяви Спартански. Представителите на десните партии се обединиха около необходимостта за  общи действия за постигане на общите цели за възстановяване на  демократичните принципи у нас.

По-късно днес започва Националният съвет на "Движение България на  гражданите” в Плевен, на който ще бъдат обсъдени подготовката за  европейските и местни избори и Бюджет 2019. Решенията ще бъдат представени на пресконференция в понеделник, 12  ноември, в София.

Най-четени