Депутати като от картинка - избраниците ни спазвали строги правила за външния вид 24.11 | 07:02

Отговорници следели как идвали на работа

От Христина Рафаилова

Една от тежките задачи на новите депутатите да изтъркат имиджа на Народното събрание, чийто рейтинг през последните години буквално се валя в калта. Освен с работата си обаче избраниците ни ще ни впечатляват в изрядния си вид.

Депутатите били строго контролирани от шефовете на парламентарните групи как се спретват за пленарната зала, пише в. "Монитор".

Най – строг фейсконтрол имало в редиците на ГЕРБ и "България без цензура".

Хората от лагера на Бойко Борисов вероятно се чувстват като в училище, тъй като ако се появили в неприличен вид, те бивали привиквани и им правели забележка. Доброто облекло не присъствало във вътрешния правилник на групата, но неписаните правила се спазвали строго.

В редиците на ГЕРБ дори имали отговорници, които следели за спретнатия вид на народните представители.

Шефовете на парламентарната група привикват по-възрастните, а при дамите, които нарушават дрескода, изпращат някоя от опитните жени в ГЕРБ. От най-голямата партия отбелязаха все пак със задоволство, че отдавна не са имали фрапантни случаи в редиците си на шокиращо за пленарната зала облекло.

Партията на Николай Бареков била строга в отношение на дрескода, но подобно на много чужди фирми в петък депутатите можели да идват по – неглиже.

Водещи