Депутатите не подкрепиха Закона за лустрацията на първо четене 05.09 | 10:18

Парламентът отмени на първо четене текста в Закона за лова и опазване на дивеча

От Кремена Бедерева

Парламентът отхвърли законопроект на депутата от Синята коалиция Лъчезар Тошев за временно въвеждане на ограничения за заемане на ръководни длъжности на лица, които са били щатни сътрудници на Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Това съобщава БТА.

Тошев предлага тези лица временно да не могат да заемат ръководни длъжности в държавната и общинската администрация, във ВСС, в Министерство на отбраната, в БНБ, в съвременните служби за разузнаване и сигурност, в МВР, в институцията на Омбудсмана и в ръководните органи на НЕК и Българския енергиен холдинг и дружествата с преобладаващо държавно участие.

Парламентът отмени на първо четене текста в Закона за лова и опазване на дивеча, според който не подлежаха на обжалване наказателните постановления за глоба до 100 лв. , за отнемане в полза на държавата на вещи на стойност до 1000 лв. и за лишаване от право на лов за една година. Депутатите приеха на първо четене промени в закона, внесени от Христо Бисеров (ДПС).

Водещи

Най-четени