До 10 години затвор заплашват задържани от Фонда за лечение на деца? 21.04 | 22:06

Прокуратурата се е съгласила Павел Александров и още няколко служители да бъдат пуснати с мярка „парична гаранция“

От iNews.bg

Специализираната прокуратура се отказа да иска мярка за неотклонение "задържане под стража" за задържания шеф на Фонда лечение на деца Павел Александров.

От пресцентъра на обвинението уточняват, че прокуратурата е поискала парична гаранция от 20 000 лева за Александров. В момента Специализираната прокуратура привлича като обвиняеми по чл. 321 от Наказателния кодекс общо петима души от общо осем арестувани служители на Фонда. Този текст от закона предвижда наказание при установена организирана престъпна група.

Според чл. 321 ал. 1 от кодекса се предвиждат от 3 до 10 години лишаване от свобода за ръководителя и организатора на групата. От 1 до 6 години затвор пък е наказанието за участниците в групата, казва ал. 3 от НК.

Вестник "24 часа" допълва, че с парична гаранция са парична гаранция е мярката за неотклонение на още трима от участниците в престъпното сдружение.

На един от тях тя в размер на 15 000 лева, а на други двама по 5 000 лева. На един от задържаните бъде определена мярка "Подписка". На петимата е наложена забрана да напускат страната. Щатните служители във фонда ще бъдат отстранени от работа до приключване на разследването.

Водещи

Най-четени