Ексдепутатът Емил Димитров за убития Семков: Нямаше притеснение в гласа му 21.08 | 09:15

Разследващите работят върху две версии

От Теодора Кокаланова

Убийството на Семко Семков вчера вдигна накрак полицията в Ботевград. За момента няма заподозряни за извършеното престъпление над ботевградския бизнесмен. Разследващите работят основно по две версии – врагове или неуредени бизнес отношения. 

Разпитвани са хора от близкото му обкръжение, както и негови бизнеспартньори. Според показанията им той не е бил заплашван и не се е оплаквал от проблеми. Става ясно, че той е бил следен, съобщава Нова телевизия. Всичко е било планирано - не е имало неработеща камера в дома му.

Късно снощи е приключила и аутопсията на тялото на Семков. Съдебните медици са открили 4 куршума, предполага се, че е стреляно с "Макаров". Хората в града описват Семков като добър човек, но отказват да коментират повече за застреляния бизнесмен. Финансовото му състояние също ще бъде разследвано.

Справка в търговския регистър показва, че управлявал над 15 фирми, в управата е на три сдружения и на футболен клуб "Балкан Ботевград". Държи на концесия ловното стопанство и гората в Литаково. 

"За случая не знам почти нищо различно от изтичащото по медиите. Мога да кажа за Семко Семков, че е изключително качествен човек, с изключително читаво семейство. Никога за 15 г. не съм чул някой да каже лоша дума за него", коментира в телефонен разговор по bTV убийството на ботевградския бизнесмен бившият депутат Емил Димитров, който е бил негов приятел.

По думите му са били изказани всякакви глупости за това как се влизало в дърводобивния бизнес с протекции. "България има 3000 лицензирани фирми за дърводобив, поне 1000 са активни. Ако всички влизаха с протекции-несериозно е. Семков никога не ми е казвал, че е притеснен от заплахи. Той не ходеше с охрана, нито с оръжие", подчерта Димитров. 

Според него случилото е необяснимо. "Той не беше конфликтен, а вечно усмихнат, в добри отношения с всички. Чухме се преди няколко дни, не съм усетил да има нещо, което го притеснява", каза още Димитров.

Водещи

Най-четени