Екстрадираха Брендо в Италия 27.07 | 12:05

Процедурата е по силата на европейска заповед за арест, издадена от съда в Милан

От Кремена Бедерева

Евелин Банев-Брендо е екстрадиран в Италия. От МВР съобщиха, че вчера (26 юли) с полет от летище София за Рим бе осъществено предаването на българските граждани Евелин Банев-Брендо на 47 години и М.Б. на 36 години на италианските власти.

Процедурата е по силата на европейска заповед за арест, издадена от съда в Милано. Двамата мъже бяха задържани в рамките на международната операция "Кокаинови крале" срещу организирана престъпна група за трафик на големи количества кокаин от Южна Америка.

Първите петима от групата бяха предадени на италианските власти на 25 юни и 12 юли 2012 г.

iNews припомня, че преди 3 дни делото срещу Евелин Банев - Брендо за пране на пари, което се води у нас, беше отложено за 24 октомври. Причината са двама свидетели от Великобритания, които Софийски градски съд (СГС) иска да призове от месеци, но така и не успява. От предишни заседания стана ясно, че те се страхуват да дадат показания и затова не се явяват на делата.

Съдът реши Брендо да бъде екстрадиран в Италия за срок от една година. Местният съд го беше изискал чрез европейска заповед. Споразумението е той да бъде връщан за всяко заседание, което ще се води у нас.

В тази връзка българският съд ще поиска от съда в Милано Евелин Банев да бъде докаран в София за заседанието на съда през есента.

До края на годината Брендо три пъти ще кръстосва по маршрута София – Милано. За следващото по ред заседание (на 24 октомври), а след това на 15 ноември и 10 декември.

Водещи

Най-четени