Ерменков: Има хора, подчинени на бизнес интереси 25.07 | 09:43

Депутатът е един от 8-те подкрепили правителството на Орешарски

От Теодора Кокаланова

Това правителство служеше на България. В парламента обаче има хора, подчинени на бизнес интереси. Правителството не беше лошо, но парламентът не отговаряше на неговия капацитет. Това заяви депутатът от БСП Таско Ерменков в Народното събрание. 

Твърдата подкрепа за правителството на Пламен Орешарски, която той заяви с гласуването си народният представител коментира така: "Позицията ми не бе популярна, изхождайки от числата 180-8-8, но популярна сред приятелите ми и тези с които протестирахме на улицата". 

По думите му кабинетът "Орешарски" си е свършил работата и е направил толкова социални мерки, колкото никое друго правителство не е направило за целия период на своето управление. "Опитвахме се да правим компромиси в името на стабилна държава", заяви Ерменков.

Според него правителството няма вина, че БСП не се е представила добре на евроизборите. Като грешки на правителството на Пламен Орешарски депутатът отчете, че някои решения в 42-рото Народно събрание са били спонтанно взети и за съжаление на моменти е липсвала прозрачност при вземането на решенията. 

Вчера (24 юли) бе гласувана и приета оставката на кабинета "Орешарски". 196 народни представители гласуваха в парламента. Оставката подкрепиха 180 депутати, "против" бяха 8 и 8 се въздържаха.

Водещи

Най-четени