Ето го лицето на атентатора от Бургас 01.08 | 10:41

МВР разпространи фоторобот на терориста, взривил израелските туристи на летище "Сарафово"

От Диана Цветкова

Лицето на терориста, извършил атентата над израелски граждани на летището в "Сарафово", е възстановено с помощта на модерни технологии и на базата на наличните до момента данни, съобщи МВР.

От там разпространиха снимка на атентатора самоубиец, като умоляват гражданите, които разполагат с каквато и да е информация за него да съобщят в най-близкото поделение на полицията и на тел. 056/ 84 42 42.

Анонимността им е гарантирана.

В края на миналата седмица вътрешният министър Цветан Цветанов каза, че фотороботът на атентатора ще покрива до 95% лицето му.

Възпроизвеждането на образа е направено въз основа на записите от охранителните камери на летището и на свидетелски показания както и чрез възстановената от съдебните медици глава на атентатора.

Според съдебния лекар, прегледал останките от разкъсаното тяло на атентатора, той е на възраст между 25 и 30 години, със светла кожа и би могъл да е от арабски произход.

Снимките са разпратени до всички служби, ангажирани със случая, за да се установи самоличността на терориста и евентуални негови съучастници.

Водещи

Най-четени