Задава се "метла" за шефа на НАП и трима областни управители 10.05 | 09:51

Очаква се първата чистка да засегне губернаторите на Варна, Смолян и Хасково

От iNews.bg

Очаквано за всички, с идването на новата власт започват и поредните чистки по върховете на държавната администрация. На първото правителствено заседание на кабинета "Борисов 3" ще бъдат сменени трима областни управители и ще се гласува решение за освобождаване и назначаване на изпълнителен директор на Националната агенция за приходите, предаде БГНЕС.

От дневния ред става ясно, че ще бъдат сменени областните управители на Варна, Смолян и Хасково. Предложението за рокади в ръководството на НАП се внася от финансовия министър Владислав Горанов. Към момента изпълнителен директор на НАП е Бойко Атанасов.

В редовния дневен ред е и проект на разпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата в "Национален дворец на културата – конгресен център София” ЕАД– София.

През февруари във връзка със структурните промени в кабинета, служебното правителство реши, че тогавашният вицепремиер по подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 - Деница Златева, ще упражнява правата на държавата в капитала на "Национален дворец на културата – Конгресен център София" ЕАД. До тогава принципал на държавното дружество беше вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика.

Министрите в кабинета "Борисов 3” се очаква да направят и промени по постановление на Министерския съвет за одобряване на прогнозно разпределение на разходите по подготовка и провеждане на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. и на допълнителни разходи за 2017 г.

Водещи