И все пак - Слави Бинев оглави подкомисията по усвояване на средствата от ЕС 17.12 | 12:07

След като се раздели с ръководната си роля в Комисията по култура и медии

От Кремена Бедерева

След като се раздели с ръководната си роля в Комисията по култура и медии, Слави Бинев оглави подкомисията по усвояване на средствата от Европейския съюз.

Предложението да има такава подкомисия бе изненадващо внесено на първото заседание на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Изборът му е бил подкрепен от десет народни представители.

Въздържали се са били само представителите на Реформаторския блок. Бинев е бил единственият кандидат за поста, съобщава TV7.

По предложение на председателя на комисията по еврофондовете Светлин Танчев (Български демократичен форум) всяка партия ще има свой представител в подкомисията. От ГЕРБ излъчили Владимир Тошев, ДПС – Айхан Етем, и от реформаторите – Антони Тренчев. От "Атака" е избрана Миглена Александрова и от АБВ Иван Иванов.

От формацията на Николай Бареков са отказали да излъчат свой представител, а депутатите от БСП бойкотираха заседанието.

Не става ясно с какво работата на оглавяваната от Бинев подкомисия ще бъде по-различна тази комисията за еврофондовете.

Слави Бинев се отказа от шефското място в Комисията по култура и медии, след като след избора му последваха масови протести. Актьори, художници и хора на изкуствата протестираха против неговото назначение.

И Слави Бинев хвърли оставка.

Преди 5 дни парламентът избра Полина Карастоянова за председател на комиисята.

Водещи

Най-четени