Как реагираха от партийните централи на изборните резултати 30.10 | 21:40

Лидерите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ , "Възраждане", ДПС и ИТН запазиха мълчание.

От iNews.bg

Почти 24 часа без лидерски коментари на резултатите от първия тур на местния вот. Лидерите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ , "Възраждане", ДПС и ИТН запазиха мълчание.

И в нощта на изборите, и днес най-голямата политическа сила ГЕРБ-СДС избра да не прави изявления и коментари. В централата на партията все пак обсъдиха резултатите, но не и пред журналисти.

"Нека приключи изборния ден и тогава ще коментираме.Благодаря ви!", каза Деница Сачева - член на Изпълнителната комисия в ГЕРБ.

От ПП-ДБ смятат, че след изборите подкрепата за правителството ще остане.

"Местните избори ще отшумят и това правителство ще продължи да изпълнява задачите, които си е поставило, а именно правна реформа, разделяща правосъдие от политика - най-после след 12 години чакане, влизане в Шенген и влизане в еврозоната", подчерта Даниел Лорер - депутат от ПГ на "ПП-ДБ".

Лидерът на "Възраждане" и екипът му бяха в централата на партията си цяла вечер, но и снощи, и днес не пожелаха да коментират политическата обстановка след изборите.

БСП са доволни от повишените резултати за партията си в цялата страна.

"БСП на местните избори се връща в местната власт с повишено доверие срямо последните избори. Утре ще уточним и процентите. Трето хубаво за нас е в няколко десетки общини, няма да уточнявам точно колко, защото още събираме информация, но в няколко десетки общини печелим на първи тур", каза Корнелия Нинова - председател на ПГ на БСП.

От централата на ДПС не говориха пред журналисти. В публикация във фейсбук движението обяви, че е подобрило резултатите си на местните избори в сравнение с 2019 година. Спечелили са още на първи тур с пет общини повече или в общо 37.

Водещи

Най-четени