Кандидатстудентските изпити вече с ясни дати 13.01 | 21:36

Кандидатите трябва да подадат документи най-късно до 7 март

От Цанка Донкова

Предварителните кандидатстудентски изпити за университетите вече имат ясни дати. Още през март ще се състои проверката на знанията за всички, които искат да учат в първото висше училище у нас. Но за да се се явят на предварителен изпит, кандидат-висшистите трябва да подадат документи най-късно до 7 март, съобщава TV7.

"Приемът започва на 17 февруари, като и за редовната, и за предварителната сесия, могат да се подават документи онлайн, аз лично препоръчвам да са по интернет, защото така кандидатите ще избегнат дългите опашки", заяви доц. Стефанова – зам.-ректор по учебната дейност в СУ "Св. Климент Охридски".

Възможност да покажат наученото преди лятото ще има и за тези кандидати, които се готвят по математика, физика, литература, история и география.

Предварителната кампания е започнала още през октомври в УНСС. В университета всеки месец се провежда предварителна кандидатстудентска сесия.

В края на януари ще бъде четвърта поред кампания от началото на академичната година. От всички на брой сесии, се взима най-високата оценка.

Предварителните изпити обаче не се провеждат, за да се привличат повече студенти, а за може кандидатите да помислят от рано и да са наясно със знанията си, категорични са и от двата университети.

Медицинският и Архитектурният университет са сред малкото висши учебни заведения, които нямат предварителни приемни изпити.

Водещи

Най-четени