МВнР скочи на Митрофанова 14.06 | 10:15

От дипломатическото ведомство определят като недопустими хипотезите и предположенията, направени в текста на обръщението, публикувано на страницата на посолството на Руската федерация в социалните мрежи

От iNews.bg

МВнР осъди като неприемливи и недопустими опитите за дезинформация, извършени от руския посланик Елеонора Митрофанова на 12 юни, които засягат подкрепата на България за Украйна, съобщава БНР. 

От дипломатическото ведомство определят като недопустими хипотезите и предположенията, направени в текста на обръщението, публикувано на страницата на посолството на Руската федерация в социалните мрежи.

В позицията си министерството напомня, че България остро осъжда военната агресия и допринася към международните усилия за подкрепа на Украйна, а отговорното поведение е несъвместимо с каквото и да било изкривяване на информацията в общественото пространство.

Повод за реакцията са разпространените от посланика спекулации за евентуално изпращане на български военни в Украйна, което, по думите на Митрофанова, би имало негативни последици за диалога между България и Русия.

Водещи