Микробус уби на място 8-годишно момче край Пазарджик 07.07 | 16:33

Инцидентът е станал, след като ромското дете е пресякло натоварения път

От iNews.bg

8-годишно момченце загина на място, след като бе блъснато от микробус на пътя от Пазарджик за Пловдив. Сигналът за инцидента е бил подаден в полицията малко след 14 часа. Това съобщи "24 часа", като се позова на официална информация от МВР.

Две момчета от близкия до мястото на инцидента ромски квартал на града са тръгнали пеша по пътя за Пловдив, за да се къпят и ловят риба от намиращ се в близост напоителен канал.

В един момент те решават да пресекат изключително натовареното пътно платно, когато върху тях връхлита микробус "Мерцедес" с пазарджишка регистрация.

Загиналото момче е било ударено от предната част на микробуса и умира на място. Другото успява да отскочи и се отървава само с уплаха.

Все още не се знае с каква скорост се е движило превозното средство, което е успяло да спре на около 50 метра от мястото на трагедията.

За момента от полицията не съобщават името на водача на микробуса, но е известно, че е от Първомай. Проба на място с дрегер не е показала наличие на алкохол. В момента група от криминални експерти извършва оглед на мястото, посочва БГНЕС.

 

 

Водещи