Мобилните услуги с 8 пъти по-ниски цени за последните години 01.11 | 11:01

КРС пренесла у нас добрите европейски практики

От Елена Кирилова

Комисията за регулиране на съобщенията през последните 5 години е успяла да намали осем пъти цените на мобилните и фиксираните оператори, заяви председателят на комисията д-р Веселин Божков, цитиран от агенция "Фокус”.

По думите му комисията е положила много усилия през последните години и благодарение на тях гарантира на потребителите опцията за преносимост на номерата. Божков подчерта, че КРС е успяла да пренесе в България добрите европейски практики.

Според него комисията е положила големи усилия за социализирането на новия Закон за електронните съобщения, който беше приет на 29 декември миналата година. В закона вече фигурира глава, която защитава интересите на потребителите, за да може потребителят да е в центъра на вниманието.

Веселин Божков обясни, че най-важното за КРС е, че е успяло да попречи на нелоялните търговски практики на част от български операторите. Надеждите му са, че това ще доведе до повече дисциплина сред тях.

Вече е прекратена и практиката за автоматично подновяване на договорите и на достигане на кредитния лимит.

Вчера (31 октомври) правителството реши Божков да остане на предишния си пост. Той ще бъде председател на КРС още пет години.

Водещи

Най-четени