Обвинението за взривовете край "Петолъчката" влезе в съда 03.04 | 11:47

Шефове в "Берета трейдинг" ще отговарят за пропуски, довели до смъртта на трима души

От Диана Цветкова

Прокуратурата внесе в Ямболския районен съд обвинителния акт за взривовете край пътния възел "Петолъчката" от 5 юни 2012 г.

Обвинени за взривяването на базата за утилизация на боеприпаси, стопанисвана от "Берета Трейдинг", са собственикът на фирмата Денислав Денев и изпълнителният директор Иван Пеев.

Очаква се съдът да насрочи заседание по делото в срок до един месец, каза окръжният прокурор на Ямбол Георги Ханджиев, цитиран от БТА.

Обвинението е за допуснати пропуски при вземането на необходимите мерки за сигурност, което е довело до взривяването, поясни Ханджиев.

На място при инцидента загинаха трима души, а други трима получиха тежки телесни повреди. Нанесени бяха  значителни имуществени вреди на базата, на жилищни и стопански сгради и на селскостопански насаждения на стойност около 65 милиона лева, изтъква обвинението.

По делото са разпитани около 200 свидетели, извършени са три ДНК-експертизи, три съдебно-медицински експертизи, както и обобщаваща технологична експертиза.

Разследването се е водило от Националната следствена служба, съвместно с Ямболската окръжна прокуратура, под наблюдението на Апелативната и Върховната касационна прокуратура.

Водещи

Най-четени