Пеевски с охрана от НСО заради готвен атентат срещу него 22.02 | 14:22

Първоначално депутатът отказал да го пазят гардове, но след това променил решението си

От iNews.bg

Депутатът от ДПС има охрана от Националната служба за охрана (НСО). Това стана ясно на извънреден брифинг от МВР, на който стана ясно, че охраната е назначена заради сигнал за подготвян атентат срещу депутата от ДПС.

Главният секретар на МВР Георги Костов каза пред журналисти, че в петък постъпил сигнал за покушение срещу Пеевски.

 

Огласяването на охрана на политик не е практика за НСО. За първи път това стана днес на брифинг, но информацията беше оповестена не от шефа на НСО Ангел Антонов, а от главния секретар на МВР, който е член на спецкомисията, решаваща за охраната на политиците.

Костов каза, че подготовката включва доста подробна информация за навиците и привичките на депутата, посещавани места, които не са медийно огласявани в последно време. Извършени са конкретни логистични действия, като подготвеното покушение по организация напомня на опита за убийство на Златомир Иванов пред Съдебната палата и на убийството на Димата Руснака на бул. "Витоша”, добави Костов.

Колеги от НСО в почивните дни са се срещнали с Пеевски няколко пъти, като първоначално охраната е била отказана от него, впоследствие обаче са го убедили и такава вече му е назначена, каза още Костов.

Миналия петък депутатът от ДПС обяви, че излиза от акционерната собственост на "Булгартабак".

 

На 11 февруари пък турски медии обявиха, че почетният лидер на ДПС Ахмед Доган и Пеевски имат забрана да влизат в Турция. Новината не беше нито отречена, нито потвърдена от турската страна.

Най-четени