По 50 кг хранителни помощи ще получат над 1700 бедни силистренци 03.05 | 09:22

Продуктите ще им бъдат предоставени по европейската програма за подпомагане

От Ивайло Ангелов

1741 жители на Силистренска област ще получат по почти 50 кг хранителни помощи по Оперативната програма за материално подпомагане на Европейския съюз, съобщиха от Българския червен кръст в Силистра. Бедните добруджанци са включени в допълнителните списъци на дирекцията " Социално подпомагане " и ще получат брашно, ориз, спагети, картофено пюре, гювеч, компот, конфитюр, месни консерви, захар и вафли.

Пакетите ще се раздават от днес първо в Силистра и Дулово, от 10 май в общините Главиница, Тутракан и Ситово, а от 12 май в Алфатарско и Кайнарджанско. Приключването на кампанията е на 19 май навсякъде. Хората, които имат право на помощта са инвалиди с установени 90% трайни увреждания с чужда помощ, получили интеграционни добавки, които имат личен доход до 314 лв., към февруари 2017 г. В списъците са и тези, получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане и др.

В началото на годината над 205 тона хранителни помощи на стойност над 357 000 лева получиха 5321 бедни жители на Силистренска област. Това е седмата поред през годините помощ по Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане на Фонда за европейско подпомагане на най - нуждаещи се граждани.

Водещи

Най-четени