Протестите били дирижирани от ГЕРБ 13.11 | 08:32

Така хората на Борисов искат да обърнат правителството

От Христина Рафаилова

ГЕРБ ще се опитат да провалят гласуването на бюджета, за да си върнат властта. Това заяви новоизбраният зам.-председател на парламента Алиосман Имамов в ефира на TV7.  

Депутатът прогнозира, че и протестните действия, които вчера прераснаха в насилие, ще продължат и днес. Той изрази убедеността си, че демонстрациите са дирижирани от хората на Бойко Борисов. 

Според него бившите управляващи са готови да нарушат мира в страната и да разклатят държавата в името на собствената си партия. 

Той коментира, че сблъсъците вчера са имали за цел да провалят обсъжданията на основния финансов закон и бюджетите на здравната каса и държавното обществено осигуряване. Поради това депутатът предположи, че днес ситуацията ще бъде същата, тъй като предстои тези текстове да бъдат гласувани. Спирането на гласуването на бюджета косвено води до сваляне на правителството, смята той.

Имамов коментира и разследването срещу предшественика си на поста Христо Бисеров. Според него бившият зам.-шеф на НС в един момент ще даде информация за случващото се. 

Народният представител обясни защо партията му търси разговори на европейско ниво за възможността "да се бърка" в банковите сметки на висши политици.

Той заяви, че в ЕС има подобни нагласи и ако бъде прието подобно законодателство, в българския парламент ще бъде лесно гласувана такава нормативна наредба. Депутатът изрази мнение, че доста хората ще са против подобен закон, тъй като ще бъдат нарушени интересите им.

Зам.-шефът на парламента информира, че той нямал офшорки и сметки в чужбина. 

Водещи

Най-четени