След Кирил Йорданов и потоп 26.03 | 11:13

Бившият варненски кмет вещае мрачно бъдеще за града

От Христина Рафаилова

На прощаване бившият кмет на морската столица Кирил Йорданов засипа съгражданите си с мрачни прогнози.

Ден преди да влезе в сила решението на Общинската избирателна комисия, с което приема оставката на Йорданов, той се обърна писмено към съгражданите си, за да сложи "точката" на своето управление. 

Още в началото на въпросния текст бивпият кмет предвижда, че сметките за ток и монополите, които породиха протестите, ще продължат да растат и засилват хватката си. 

Според Йорданов управляваният досега от него град е навлязъл в низходяща спирала. Нейният край не се вижда, твърди бившият кмет. По думите му печалба от това ще имат малцина, които искат властта само за себе си, визирайки шефа на социалистите Борислав Гуцанов. 

"Днес масовите шествия силно оредяха. Хилядите гневни граждани във Варна вече се досещат, че ги употребиха за всичко друго, но не и за решаване на истинските им проблеми, които изцяло са в компетенциите на държавата. И на агитките на феновете вече им е време да се върнат по стадионите. Дрането на гърла намалява. Броят на дерящите се гърла – също. Защото всяко гърло трябва да бъде нахранено. Наближава моментът, в който тези, последните - доброволните надничари, ще станат излишни", пише още Кирил Йорданов. 

Той определя ситуацията в морската столица като "унизителна имитация на демокрация". По негови думи изборите щели да минат, но градът щял да остане. "Наблюдавайки картината в момента, се питам – градът ще остане, но как ще живеят хората в него?", заявява той. 

"Така наречените инициативни комитети, лидери, вождове, организатори – не зная вече как точно да ги наричам, си въобразяват, че техният звезден час е ударил. Но не разбират, че високо стоящите кукловоди и техните варненски маши – Борислав Гуцанов и Веселин Марешки, скоро ще им "спрат кислорода” и ще ги изхвърлят от пистата", добавя бившият кмет.

Той смята също така, че напускането на поста му е търсено от години. Причина за това бил фактът, че не допуснал никой да се меси в управлението му и станал неудобен за много хора.

Водещи

Най-четени