Спипаха телефонен измамник рекордьор 27.03 | 11:40

Топ нарушителят е участвал в повече от 100 телефонни далавери за над 100 000 лева

От Теодора Кокаланова

Служители на "Икономическа полиция" в Сливен са задържали 51-годишен мъж, участвал в повече от 100 телефонни измами за над 100 000 лева, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в град Сливен. 

Мъжът е арестуван докато получавал пари от жена, която се опитал да измами. Тя сигнализирала в полицията, че непознат й се обадил на домашния телефон, като се представил за полицай и поискал подкуп за "задържания" й син. 

При разследването се установило, че мъжът с инициали И.Т. е участвал в над 100 телефонни измами в цялата страна, като взетите суми от измамени надхвърлят 100 000 лева, информира БТА. Установени са случаи в Сливен, Карнобат, Айтос, Варна, Бургас, Шумен, Разград, Русе, Добрич, Силистра, Плевен, Враца, Стара Загора и Хасково. 

Задържаният е извършвал измамите в продължение на три месеца, в съучастие с други лица, като предимно се представял за служител на Здравната каса, изпратен от лекар, на когото е трябвало да бъде предадена определената сума.

Освен пари, от измамените са били вземани златни накити, часовници и други лични ценни предмети. И.Т. е криминално проявен - извършил е множество кражби, уточняват от полицията в Сливен.

Водещи

Най-четени