Станишев: Десните са статуквото, а алтернативата са социалистите 10.05 | 13:43

Българите повече не могат да затягат коланите, категоричен е социалистът

От Ивелина Георгиева

"Десните – това е статуквото, а алтернативата са социалистите." Това каза лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев пред граждани на град Елхово по време на предизборната му обиколка.

Социалистът припомни, че Европа е доминирана от десни сили, политика на рестрикции и затягане на коланите. "Българите повече не могат да затягат коланите, нужна е активна социална политика", категоричен бе лидерът на БСП.

Той подчерта, че Столетницата е натоварена с големи очаквания, и обеща да не разочарова хората. За целта се изискват работа и кураж, които социалистите притежават, но им трябва и подкрепата на хората, допълни Станишев.

Той припомни, че тези избори са различни, но изключително важни за бъдещето на Европа и България.

Лидерът на БСП проведе срещи с граждани на информационната шатра в центъра на Елхово, които му зададоха въпроси за предстоящите избори на 25 май и какво е значението им за България. Лъчезарни младежи с червени тениски, изрисувани с големи усмивки и лого "усмихни се и ела при нас", както и стикер с №15, раздадоха брошури на минаващи граждани и поискаха автограф от Станишев. 

Водещи

Най-четени