Съдът пусна от ареста шефа на Фонда за лечение на деца 21.04 | 18:38

Той и още 7 служители са освободени заради чисто съдебно минало и невъзможност да попречат на разследването

От iNews.bg

Този следобед съдът е освободил от ареста бившият шеф на Фонда за лечение на деца Павел Александров. Той и още 7 служители на фонда били пуснати, заради чистото им съдебно минало. Съдът счел и че няма опасност да се укрият, документите по делото са иззети и уличените не могат да попречат на разследването.

Александров и няколко служители бяха задържани в сряда.

На петима от тях са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за престъпления по служба и финансови злоупотреби. Четирима са пуснати срещу гаранции от 5000 до 20 000 лева, а на един е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Останалите трима ще бъдат само свидетели по делото, обясниха разследващи, цитирани от "24 часа".

По-рано днес родители на болни деца протестираха пред сградата, където се помещава офисът на фонда. Недоволството им е срещу корупцията в звеното и тромавата система на фонда, която бави лечението на малките пациенти.

Протестът бе организиран от близките и приятелите на родителите на 4-месечното бебе Дилян, който има тумор на гръбначния стълб, но заради бюрокрацията все още не може да замине да се лекува. В същото време парите за лечение на детето са събрани.

Водещи