Топло и слънчево в деня на изборите 25.10 | 06:10

Температурите през деня ще достигнат между 14 и 19 градуса

От iNews.bg

През нощта в по-голямата част от страната ще е ясно. Вятърът и в крайните източни райони ще отслабне. Минималните температури в неделя сутринта в повечето места ще са между 1 и 6 градуса, а максималните за деня ще са между 14 и 19 градуса.

В деня на изборите ще преобладава слънчево и почти тихо време. Саво в сутрешните часове из низините временно ще има намалена видимост, а на места и с ниска слоеста облачност. До пладне видимостта ще се подобри навсякъде. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното.

Това показва прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е съвсем слаб. Максималните температури ще са около 15-17 градуса. Температурата на морската вода е 16 градуса. Вълнението ще е слабо - 1-2 бала.

Над Планините ще е слънчево. Вятърът ще е слаб, по Старопланинското било и умерен, от север. Затоплянето ще продължи. На 1200 метра н. в. дневната температура ще достигне 12 градуса, на 2000 метра ще е около 6 градуса.

В началото на следващата седмица ще е без валежи, с разкъсана облачност. В Северна и Източна България ще духа слаб вятър, в югозападните райони ще е почти тихо.

На места в низините сутрин ще има мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще са предимно между 3 и 8 градуса, но в местата с тихо време сутрин ще са около 0 градуса. Преобладаващите максимални температури ще са между 12 и 17 градуса.

 

 

Водещи