Удариха престъпна група за трафик на бежанци, 4-ма полицаи в ареста 29.07 | 12:43

Прокуратурата обяви резултатите от разследване на канал за нелегални мигранти, продължило с месеци и среднощната спецакция между Сливница и Калотина

От iNews.bg

Четирима полицаи са задържани при Калотина за участие в организирана престъпна група във връзка с каналджийство. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БГНЕС. Служителите на реда са арестувани при акция на "Вътрешна сигурност" в МВР през изминалата нощ, проведена на пътя между Сливница и Калотина.

"Разследването на Специализирана прокуратура се отнася за престъпна дейност и действия на организирана престъпна група, състояща се и от полицейски служители. Разследването е започнало на 11 април 2016 г. срещу организирана група, занимаваща се с нерегламентирано превеждане на лица през територията на страната, съобщи Арнаудова.

1755931

Тя обясни, че са събрани доказателства за лицата, които се занимават с тази престъпна дейност, че си плащат регулярно на полицейски служители.

За случая вече са уведомени главният прокурор и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

"Предприети са действия по събиране на доказателства. Разследването е получило нова линия и са разпоредени СРС-та, като е привлечена в разследването и Дирекция "Вътрешна сигурност", каза говорителката на прокуратурата.

По-рано днес съобщихме, че тази нощ в района на Сливница в столицата е проведена специализирана операция срещу трафика на бежанци. Информацията бе за няколко души, задържани за каналджийство, след които и двама полицаи. Акцията е проведена от отдел "Вътрешна сигурност" в МВР на пътя между Сливница и Калотина.

Точният брой на задържаните служители не бе съобщен, но в единия полицай са били открити белязани пари. Униформените са били част от канал за трафик на мигранти.

Най-четени