Хамстера отново е задържан - готвел покушение срещу Владимира Янева 18.05 | 15:02

Антон Петров-Хамстера отново е задържан от полицията и отново ще му бъде съставен предупредителен протокол

От Кремена Бедерева

Антон Петров-Хамстера отново е задържан от полицията и отново ще му бъде съставен предупредителен протокол, съобщиха за БТА полицейски източници.

За разлика от първия път, преди дни, когато Петров беше задържан заради това, че обмислял подготовката на убийство на ключов служител от МВР, сега арестът му е заради оперативна информация, че подготвя покушение срещу председателя на Софийски градски съд (СГС) Владимира Янева.

Изборът на Владимира Янева, която е семеен приятел на вътрешния министър Цветан Цветанов,  за председател на СГС бе съпроводен от редица скандали

За разлика от първата "повиквателна” на Хамстера, когато той бе задържан, а Митьо Очите - освободен, днес Хамстера се е разминал без арест, въпреки тежките подозрения за второ планирано убийство, информира bTV.

iNews припомня, че на 10 май МВР "приведе в поделенията си" и се "срещна" с Антон Петров - Хамстера и Димитър Желязков - Очите, съобщи тогава вътрешният министър Цветан Цветанов. Двамата бяха привикани, защото подготвяли покушение срещу висш служител на МВР.

Разследващите органи засекли разговор между двамата, в който основната тема било подготвяно покушение. Тогава Желязков бе пуснат само с предупредителен протокол, а същата процедура отново днес - 18 май, е била приложена и срещу Петров.

Службите получили данни, че двамата се срещнали в Бургас, за да обсъдят тактиката за осъществяване на планираното покушение.

След като бяха привикани на разпит, пред органите на реда Антон Петров и Димитър Желязков признали, че са се видели, но не потвърдили съдържанието на проведения разговор между тях.

"Убеден съм, че нито Митьо Очите, нито Хамстера ще си говорят за новата театрална постановка, която е хитова по българските театри, или пък ще говорят за новите игрални филми”, каза вицепремиерът Цветан Цветанов. Не изключи обаче варианта обект на диалога им да са и жените.

Антон Петров е сочен за "дясната ръка" на Алексей Петров и е подсъдим с него по делото "Октопод". Хамстера бе сред първоначално арестуваните в операция "Наглите", но след месец в ареста бе освободен.

Доказателства срещу него за участие в групата за отвличания не бяха намерени въпреки многократните намеци от страна та МВР, че той има общо с похищенията.

Водещи

Най-четени