Христо Грозев: Чувствам се застрашен... 17.06 | 10:52

"Но знам, че Любомир Павлов е един страхливец", сподели бившият съдружник

От Кремена Бедерева

Бяха ме предупреждавали, че 90 на сто от състоянието на най-богатите хора в България е съмнително, но не ми се вярваше, докато не се сблъсках с Любомир Павлов и Огнян Донев.

Това разказа пред TV7, в предаването "Насреща с Люба Кулезич” Христо Грозев, бивш съдружник на Огнян Донев и Любомир Павлов.

На 12 юни срещу двамата издатели на вестниците "Труд" и "24 часа" бяха повдигнати обвинения за пране на пари, а срещу Павлов – и за документни престъпления. Наложени им бяха гаранции в размер на по 50 000 лева.

До обвиненията се стигна, след сигнал на бившите им съдружници, с които в момента се съдят за прехвърлянето на контролния дял в "Медийна група България холдинг". Христо Грозев, Карл Хабсбург и Даниел Риц твърдят, че чрез покупката на вестниците Павлов и Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност.

Войната между доскорошните партньори вече се пренесе от полето на съда и в интернет. Първо вестник "Преса", издаван от бившия главен редактор на "Труд" Тошо Тошев, публикува запис на разговор на Любомир Павлов с неизвестно лице, от който става ясно, че Павлов търгува с влияние, за да бъдат спрени делата за прехвърлянето на контролните дялове в холдинга.

Ден след това пък в канала за видеосподеляне You Tube пък изтече аудио запис на разговор между Любомир Павлов и Христо Грозев, в който Павлов склонява събеседника си да оттегли обвиненията си, заплашва, че може да публикува други компромати срещу него и иска да назове финансовите си претенции, за да се разберат.

"Научих невероятни неща, като например, че от фирми на Маршалските острови са текли пари към Павлов", продължи Грозев.

"Сезирал съм ГДБОП да разследват кой ни е послушвал и записвал. Имаше по това време и кола, която ме следеше. Вече е време от ГДБОП да кажат кой ме е подслушвал, следял и записвал. Това е абсолютен рекет от страна на Павлов. Вестниците на Павлов вече година се занимават с рекет: върху мен, върху съдебната система, семейството ми и пр.", сподели още той.

Христо Грозев призна, че се чувства застрашен - "чувствам се застрашен, но знам, че г-н Павлов е един страхливец, той е импотентен да направи нещо повече от заплахи".

"В момента, в който изпитам физически страх, той ще е спечелил битката", продължи Грозев. "Семейството е зад мен, което ме изненада. Защото интуитивната реакция е "Спри, ела си в Австрия и бъди спокоен". А не "бий се, докажи правотата си и спечели битката".

Според Грозев, за Павлов неговата репутация не струва нищо. Той не изключи хипотезата Любомир Павлов да приеме да бъде хвърлен на кучетата, за да остане с чист фронтмен.

Водещи

Най-четени