Цветанов и Станишев се хванаха за гушите 29.03 | 08:43

Зам.председателят на ГЕРБ призова червения да направи същото, ако сигналът е фалшив

От Христина Рафаилова

Бившият министър Цветан Цветанов щял да излезе от политиката, ако информацията, че се подслушвани незаконно политици, бизнесмени и журналисти, се окаже вярна. Това заяви самият той  пред bTV. 

Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ се обади в студиото на телевизията, където гост беше лидерът на БСП Сергей Станишев. Шефът на левицата оповести преди ден, че е получен анонимен сигнал за подслушването в централата на партията. 

След обаждането Цветанов обяви, че е няколко етажа над телевизията и ще слезе да се разберат със Станишев като истински мъже. Цветанов призова Станишев, ако информацията не бъде потвърдена, да се оттегли от политиката и да се извини не на него, а на институцията МВР. 

От своя страна лидерът на столетницата коментира, че сигналът е бил анонимен, защото никой не би си сложил подписа под такова нещо, докато Цветанов още управлява в силовото ведомство. 

На въпрос защо според него документите са изпратени до партийна централа той заяви, че подателят им е искал да бъде сигурен, че те ще да бъдат отразени в общественото пространство и ще бъдат предприети действия. 

Зам.-председателят на ГЕРБ поиска от червения лидер, който е шеф и на европейските социалисти, да не подронва авторитета на българските институции.

На въпрос дали следите от скандалното подслушване не са заличени  Цветанов коментира "Да не мислите, че МВР е плод  - зеленчук. МВР не е разграден двор, за да бъдат покрити следите". 

Бившият МВР шеф отказа да отговори дали посочените в сигнала технологии за подслушване се прилагат от служителите на вътрешното ведомство. Това е секретна информацията, за която той можел да бъде подведен под отговорност, ако я оповести.

Цветанов определи Станишев като лъжец.

Шефът на столетницата попита, защо към неговия сигнал има такова отношение, след като Алексей Петров отишъл при бившия премиер Бойко Борисов като съвестен гражданин.

Водещи