Честито на пенсионерите! Над 1 милион ще получат коледни надбавки 19.11 | 12:05

Правителството одобри допълнителния трансфер от 50 млн. лв.

От Теодора Кокаланова

Правителството одобри допълнителен трансфер от 50 млн. лв. по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2014 г. за коледни добавки към пенсиите.

Бонус от 40 лева ще получат около 1 235 000 пенсионери, които получават пенсии до 286 лв. Допълнителните пари ще бъдат изплатени с пенсиите за декември. Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет.

През последните дни възникна и първото голямо неразбирателство между финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Ивайло Калфин относно това дали да има коледни добавки за пенсионерите.

Горанов беше категоричен, че няма да отпусне допълнително пари за пенсионерите, а Калфин заяви, че ще търси всички възможни начини пенсионерите да получат увеличението. 

Вчера (18 ноември) след среща с министъра на финансите Владислав Горанов премиерът Бойко Борисов обеща, че пенсионерите ще получат коледни надбавки за предстоящите светли семейни празници.

"Това са 50 млн. лв - не са малко пари в тази финансова криза", подчерта Борисов. Според него възрастните са абсолютно в правото си да кажат: "А Коледата как да я посрещнем."

Водещи

Най-четени