Карайте внимателно! Пътищата са заснежени 07.01 | 20:11

Част от пътищата в страната са затворени, докато не бъдат почистени

От Елена Кирилова

Водачите на автомобили трябва да карат изключително внимателно, тъй като голяма част от пътищата в страната са заснежени и тепърва предстои да бъдат почистени.

Движението на товарни моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета на път І-5 Хасково – Маказа е забранено, съобщават от агенция "Пътна инфраструктура”.

Товарните автомобили с ремаркета и полуремаркета нямат право да се движат и по път II-37 Батак - Доспат, както и в прохода "Печинско”.

В района на Смолян се налага всички моторни превозни средства да се движат с вериги през проходите "Пампорово”, "Превала”, "Рожен” и "Печинско”. Това важи и за пътя Батак-Доспат.

Обилният снеговалеж и снегонавяванията станаха причина за затварянето на пътя Шипково-Рибарица, докато той не бъде почистен. За товарни автомобили е затворен и ГКПП Дунав мост.

Товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета по път ІІ-84 Велинград - Юндола - Аврамово – Якоруда, път ІІІ-376 Ракитово - Цигов чарк - Батак и пътя Кърджали-Хасково.

Забраната за движение на тежкотоварни автомобили по път I-4 Севлиево-Ябланица пък вече е отпаднала.

Междувременно за снегопочистването на столичната улична мрежа се грижат 160 машини, обявиха от Столична община.

За целта пътните настилки се обработват със смеси срещу заледяване, и се извършва избутване на сняг. Улиците, по които се движи градският транспорт, както и опасните и стръмни участъци, вече се почистват.

Благодарение на това общественият транспорт се движи нормално при зимни условия. Движението е по-затруднено в района на Банкя, Божурище, Доброславци и Балша.

Водещи

Най-четени