Столичните данъчни ще работят без обедна почивка 11.03 | 19:08

Приемат данъците ни без прекъсване от 8.00 до 18.00 ч.

От Елена Коцева

Данъчните служби в София ще работят без прекъсване от 8.00 до 18.00 ч., съобщи пресцентърът на Столичната община.    

Удълженото работно време е въведено със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Целта е собствениците на имоти да имат възможност както да платят своите данъци и такси, така и при желание от тяхна страна да бъде направена проверка на данъчните им задължения.

iNews припомня, че за първите десет дни от данъчната кампания в София платените данъци и такси са с 20 процента повече от миналата година.

Данъчната кампания започна на 1 март. В по-голямата част от страната пълното плащане на данъка върху недвижимите имоти, данъка върху превозните средства и таксата за битови отпадъци е с пет процента отстъпка, ако това е направено до 30 април.

В София до тази дата отстъпка се ползва за пълно платените данък върху недвижимите имоти и данък върху превозните средства.

Другата възможност за плащането на данъците "сгради" и "МПС", както и такса "смет" е на две вноски - от 1 март до 30 юни и до 30 октомври.

Вчера от Столичната община обявиха, че са готови да преразгледат някои от начислените такси и данъци заради промяната в районирането в столицата, заради което някои граждани ще плащат много по-висок данък. 

Водещи

Най-четени