Българино, хайде на рибата! 03.07 | 14:07

Популяризира се ролята на рибните ястия в седмичното меню

От Цанка Донкова

Ролята на рибните ястия в седмичното меню на българина е била популяризирана с финансиране по европейски проект на стойност 707 023 лв., съобщи Емил Капон, ръководител на проекта.

Кампанията е продължила в рамките на половин година в 12 населени места на територията на община Велико Търново.

"Целта беше да обясним ползите от консумацията на рибни продукти сред местната общност", каза заместник-кметът на общината Снежана Данева. В рамките на проекта "Промоционална кампания, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултури", финансиран по Програмата за развитие на рибарския сектор в България са раздадени над 1 тон риба и рибни продукти, отпечатана е книжка с 50 лесни рецепти за приготвяне на риба, която се разпространява безплатно, допълва БТА.

Рибните празници са включвали музикални и танцови изяви с участието на самодейни състави от общината, състезания за деца и възрастни с награди, ловене на жива риба, фотоконкурси, кулинарни изложения и др.

Водещи

Най-четени