Във Велико Търново насърчават позитивната нагласа към света 24.08 | 20:22

Инициативата "Аз държа на себе си" събра млади и стари във Велико Търново

От Таня Георгиева

80 доброволци на възраст между 14 и 18 години от различни места в България се включиха в инициативата "Аз държа на себе си" в рамките на проект "Заедно можем да променим света" на сдружение ГЛОУ и финансиран от Национална програма за младежта, съобщава Sever.bg.

Целта на днешното забавно събитие, което се проведе в парк "Марно поле" в старата столица под напътствията на момичетата и момчетата от ГЛОУ е ориентирана към стимулиране на физическата активност и здравословното хранене на великотърновци, подобряване на настроението и позитивната нагласа към света изобщо.

На различни постове доброволците предлагаха интересни игри и забавления, сред които възможност да се направи перфектна профилна снимка, рисунка върху асфалта на здравословен плод или зеленчук или просто да се напише пожелание към младите.

Друг любопитен момент бе желанието на младежите да направят повече хора съпричастни към позитивното и да продължат усмивката, като предадат флаер "Усмихни се" нататък.

Инициативата е заключителна за серия такива, които бяха проведени в различни градове на страната. Във Варна, Добрич, Каварна, София, Кюстендил и Берковица бяха проведени пет акции. Най-голямата е тази в Търново.

"Изключително се гордеем, че е именно тук, защото това е и родният град на организацията", каза председателят на сдружение ГЛОУ и организатор на инициативата Маргарита Калейнска.

В рамките на тази стартира и друга верижна инициатива - събиране на мнения на хората, които държат на себе си. Върху голямо платно всеки, който имаше свое виждане и преценка за това, какво е нужно, за да бъде един човек обичан, уважаван и почитан, можеше да запише продължение на изречението: "Държа на себе си, защото...". Идеята е в края на годината да бъде издаден наръчник с малки стъпки, които всеки да има възможността да предприеме, за да подобри живота си.

 

 

Водещи

Най-четени